Studerende på pædagoguddannelsen i Viborg: ”Skolen skal turde markedsføre sig på alt det, den kan”

Ifølge tal fra VIA campus i Viborg blev der sidste år optaget 382 studerende på pædagoguddannelsen. Det tal er i år faldet til 293, et fald på knap en fjerdedel. Udviklingen bekymrer lokal folketingskandidat.

Jacob Nørtoft Christensen er glad for at læse til pædagog i Viborg.

Af: Maria Overgaard

Der er langt fra VIA i Viborg til Christiansborg, men Nikolaj Gam-Pedersen, folketingskandidat for Moderaterne i Midt- og Vestjylland vil sætte Viborgs blødende pædagoguddannelse på den landsdækkende dagsorden:

”På Cristiansborg skal vi sikre, at antallet af pædagogstuderende stiger i hele landet, men det er voldsomt, at der er 23 procent færre ansøgere i år end sidste år på pædagoguddannelsen i Viborg. Det vil jeg gerne gøre noget ved.”

Nikolaj Gam-Pedersen har et konkret forslag til at lave en undersøgelse, der tager udgangspunkt i Viborg, for at få unge til at vælge uddannelsen til:

”Hvis jeg bliver valgt ind til det kommende folketingsvalg, vil jeg iværksætte en undersøgelse af, hvorfor unge fravælger uddannelsen i Viborg og tager til de større byer i stedet. Derudover er det også vigtigt at se på, hvad der tiltrækker dem, som faktisk har valgt Viborgs pædagoguddannelse,” siger Nikolaj Gam-Pedersen.

En af de unge, som har valgt Viborgs pædagogstudie til, er Jacob Nørtoft Christensen. Han mener, at skolen har rigtigt meget at byde på.

”Viborg bliver jo aldrig København eller Aarhus, og der er ikke det samme studiemiljø her, som der er i de større byer. Viborg kan noget andet. Der er en masse nærhed, og man lærer virkelig folk at kende her,” siger Jacob Nørtoft Christensen.

Jacob Nørtoft Christensen vil gerne have mere fokus på de positive ting, Viborg kan som studieby:

”Jeg tror, det handler om, at skolen skal holde op med at undskylde, at den ligger i en lille by, og i stedet turde markedsføre sig på alt det, den kan.”